Een boek schrijven met jonge kinderen: hoe dan?

Geloof me, het kan!

Ik ben schrijver en ik heb twee kinderen. De jongste is net één en heeft de bak met minuscule LEGOstenen van zijn oudere broer, de vuilnisbak (dat likt zo lekker) en de bestekbak vol keukenmessen ontdekt. En toch schrijf ik boeken. Een boek schrijven met jonge kinderen: “Hoe dan?” is een veelgestelde vraag van lezers. Dat kom ik vertellen in een reeks lezingen de komende zomermaanden. Met in mijn kielzog de mooiste verhalen over moederschap van onder meer Anna Enquist, Joke J. Hermsen, Sanneke van Hassel, Jannah Loontjens, Saskia de Coster en Marjolijn van Heemstra. Wil je erbij zijn? Stuur me dan een berichtje!

Boeken én kinderen
Iedereen heeft een moeder of is er zelf een. Ook ik zag mijn (schrijvende) leven veranderen door de komst van een kind. Samen met twaalf Nederlandse schrijfsters wilde ik een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist veelzijdig en écht, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Tijdens de lezing zal ik onder meer voordragen uit de verhalenbundel Ik, moeder die ik samenstelde met schrijfster Annemarie de Gee. Voor deze bundel schreven grote namen uit de Nederlandse literatuur, waaronder ikzelf, de prachtigste verhalen over het moederschap. Nieuwsgierig naar het boek? Bestel het hier.

Boek schrijven met een druk leven
Heb jij ook kinderen en/of een knetterdruk leven? Maar zijn je schrijfambities er niet minder om? Als schrijfcoach help ik je graag met het maken van een gestructureerd schrijfplan, zodat je met minder tijd toch een prachtig boek kunt schrijven. Of schrijf je in voor de online schrijfcursus met iedere week een inspirerende schrijfles vanuit het gemak van je eigen keukentafel.

Tot gauw!

Liefs,

Eva

 

LEES OOK MIJN ANDERE BLOGS MET SCHRIJFTIPS:

Een pakkende tekst schrijven: 5 direct toe te passen basistechnieken

Autobiografie schrijven: do’s and don’ts

Autobiografisch schrijven: hoe doe je dat?