1

Eva Kelder

Schrijfster

Over Eva Kelder

Als schrijfcoach en docent creatief schrijven doe ik niets liever dan in iedereen de ware schrijver naar boven halen. Ik geloof in de kracht van verhalen en helpt graag meer mooie verhalen de wereld in. Na mijn masterstudies Engelse Letterkunde en Journalistiek ging ik werken voor oud-VS correspondent Charles Groenhuijsen. Aangestoken door zijn liefde voor Amerika reisde ik voor het crossmediale project In Search of Americans door de VS. Met een boek en korte films voor de VPRO als resultaat. Gegrepen door het schrijfvirus begon ik naast mijn journalistieke carrière met het schrijven van korte verhalen. Ik publiceerde korte verhalen in o.a. Passionate Magazine, De Revisor, De Gids en het Belgische iStoires. Mijn debuutroman Het leek stiller dan het was werd door Trouw uitgeroepen als een van de beste debuten van 2014. Daarna volgden de roman Een charismatisch defect en de verhalenbundel Ik, moeder (auteur en mede-samensteller). Momenteel werk ik aan mijn vierde boek. Droom jij ook van je boek in de boekhandel, neem dan contact op voor een writer´s boost!

Boek laten schrijven

Ik werk ruim twintig jaar als tekstprofessional voor onder meer de Universiteit van Amsterdam (Crea), de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg en diverse bibliotheken in Amsterdam en omstreken. Naast romans en korte verhalen schrijf ik boeken in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren. Als senior ghostwriter bied ik ondersteuning voor schrijfprojecten als een bedrijfsjubileum, familiegeschiedenissen of levensverhalen, wanneer je daar zelf niet de tijd of middelen voor hebt.

Schrijfcursussen, schrijfdocent en schrijfcoach

Naast mijn liefde voor schrijven, werd ook de liefde voor lesgeven in schrijven aangewakkerd. Ik merkte hoe ontzettend leuk en inspirerend ik het vind om (beginnende) schrijvers te zien groeien in hun schrijfproces. En om mijn expertise, de ups én de downs, te kunnen delen. Samen met mijn zus, schrijfster Renee Kelder, richtte ik een schrijfschool op. Sinds 2016 begeleidden wij al honderden schrijfliefhebbers tijdens onze (online) cursussen, schrijfcoachings en trainingen. Als schrijfdocent ben ik onder meer verbonden aan Crea (Universiteit van Amsterdam), Fontys Hogeschool voor Journalistiek, cultuurhuis Wherelant en een groot aantal bibliotheken in onder meer Amsterdam en Purmerend. Ook geef ik les aan GGZ-cliënten.

Schrijven en literatuur zijn mijn lust en mijn leven. Ik geloof in de kracht van verhalen en help graag meer mooie verhalen de wereld in. Ook les of advies van mij? Neem een kijkje op mijn schrijfcoachingspagina of schrijf je in voor de online cursus. Geen tijd om zelf een boek te schrijven? Boek mij als ghostwriter voor het beste resultaat.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties!

  Mis niks! Schrijf je nu in en ontvang de nieuwsbrief van Kelder & Kelder met aanbiedingen, schrijftips en exclusieve ledenkorting!

  Ervaringen van schrijvers die je voorgingen:

  Een cursus met zeer veel (verdiepende) informatie en veel afwisselende oefeningen. Ook fijn dat de cursus online te volgen is, zo kun je je eigen tijd indelen. Top!
  Merrit van Tol, Cursist
  Dank voor het leren over o.a. show don’t tell! Ik heb deze weken mezelf veel beter leren kennen en ben heel blij dat ik het geld dat ik voor mijn 50e verjaardag van familie en vrienden kreeg hiervoor heb gebruikt.
  Saskia van Weelden, cursist
  k heb erg genoten van de online schrijfcursus. Elke week nieuwe schrijfoefeningen. Ik zat soms lachend achter het toetsenbord, soms zwetend. Spannend om de feedback te lezen. Ik keek uit naar de opmerkingen en tips. Veel geleerd, met name over opbouw verhaal en schrappen van overbodige woorden. Jammer dat het voorbij is. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.
  Henny Sturkenboom, cursist
  De keuzes en opstelling van de leerstof, de inspirerende voorbeelden van klassieke en moderne literatuur en de motiverende opdrachten, maakten de lessen heel boeiend, zodat alles om me heen soms niet meer bestond.
  Met de waardevolle en leerzame tips ben ik met zachte, persoonlijke, doch professionele hand in het juiste spoor geleid. Het heeft veel toegevoegd en bijgedragen aan waar ik me nu bevind. Dank daarvoor.
  Stella Janna Witkamp, cursist