Autobiografisch schrijven: hoe doe je dat?

Een pakkend levensverhaal schrijven met deze tip!


In het tweede deel van mijn blog over autobiografisch schrijven vertel ik je meer over het inzetten van historische achtergronden in je verhaal. Autobiografisch schrijven is voor veel mensen een prettige manier om de balans van hun leven op te maken, maar hoe maak je er een boeiend boek van?

Autobiografisch schrijven tip 2: geef kleur aan de geschiedenis
Schrijf je over andere tijden en neem je ook de geschiedenis van je grootouders en overgrootouders mee in je boek? Probeer je eigen verhaal dan af te wisselen met historische kennis uit die tijd. Je kunt bijvoorbeeld vertellen hoe hutjemutje men vroeger leefde en woonde. En over de hoge kindersterfte en de vele kinderziektes. Daar is veel interessante informatie over te vinden. De lezer zal deze historische kennis ongetwijfeld interessant vinden en willen doorlezen. Het brengt bovendien kleur in het verhaal over je verre verwanten, die je niet persoonlijk hebt gekend. Zo krijg je een fijne vertelstem naar wie het prettig luisteren is.

Persoonlijke aandacht voor je autobiografie?
Autobiografisch schrijven is ook kwetsbaar. Doe ik het wel goed? Wordt het niet saai? Als schrijfcoach sta ik je bij van idee tot boek en ben ik er voor al je vragen. Samen halen we het beste uit jouw autobiografie! Ben je zelf niet zo’n schrijver of ben je heel druk, huur mij dan in als ghostwriter. Ik neem je alles uit handen. Jij vertelt, ik maak er een prachtig boek van. En kom vooral ook een keer kennismaken bij een van mijn schrijfworkhops. Tijdens het maandelijkse schrijfcafé in Amsterdam vertel ik nog veel meer over het schrijven van een autobiografie. Schrijfplezier gegarandeerd!

Tot gauw!

Liefs,

Eva

*Heb je een specifieke vraag of loop je ergens tegen aan? Mail mij via het contactformulier onderaan de schrijfcoachingpagina en ik geef geheel vrijblijvend advies!

 

LEES OOK MIJN ANDERE BLOGS MET SCHRIJFTIPS:

Een pakkende tekst schrijven: 5 direct toe te passen basistechnieken

Autobiografie schrijven: do’s and don’ts

Een boek schrijven met jonge kinderen: hoe dan?!