Schrijfcoach nodig?

Maak met mijn coaching je schrijfdroom waar!

Eerste hulp nodig bij een writer’s block?
Mogen je personages meer van het papier spatten?
Boek af? En wil je een manuscriptanalyse?
Of weet je niet waar je moet beginnen?

Als ervaren schrijfcoach sta ik voor je klaar. Schakel mijn hulp in en investeer in je schrijfproces.

Ervaringen van schrijvers die ik heb gecoacht:

In de paar keer dat ik nu schrijfles kreeg van Eva, heb ik heel veel geleerd. Haar vakmanschap, geduld, aandacht en positieve feedback hebben mij op het juiste schrijfspoor gezet. Ik ga zeker terugkomen en kan haar van harte aanbevelen!”

Nelleke Pieterse, opvoedcoach, deelnemer schrijfcoaching

Eerlijk, motiverend en down to earth: zo zou ik de schrijfcoaching van Renee en Eva willen omschrijven. Ze zijn écht met mijn verhaal en personages bezig, geven goede tips en helpen me een stap verder. Altijd als ik contact heb gehad met Eva of Renee voel ik de adrenaline door mijn lichaam stromen: nog meer ideeën erbij, nog meer zin om te schrijven. Heerlijk!”

Femke Kroes, communicatieadviseur, deelnemer schrijfcoaching

Tijdens de privé-schrijfcoaching heeft Eva mij fantastisch laten zien hoe een tekst sterker wordt puur door het gebruik van techniek. Ik ben weer helemaal opgeladen en gemotiveerd en schrijven is nog leuker geworden.”

Nell Berger, theatermaker, deelnemer schrijfcoaching

Eva heeft een heldere blik en weet ideeën in een breder perspectief te plaatsen. Door de positieve insteek durf je verder te gaan ontdekken.”

Yvonne Kruiper, freelance journalist, deelnemer schrijfcoaching

Vanachter je bureau weet je soms niet hoe je een stap verder komt, maar Eva wel. Als schrijfcoach laat ze me vertellen, sluit terloops aan, wijst op mijn teksten. ‘Oh, zo?’ Geïnspireerd fiets ik naar huis en schrijf daar mijn verhaal met een verfriste blik.”

Margot Taal, hoofddocent ontwikkelingspsychologie UvA, deelnemer schrijfcoaching


1

Begin vandaag nog met schrijfcoaching

Werk maken van je schrijfdroom

Ploeter niet langer in je eentje voort. En werk met mijn persoonlijke schrijfcoaching aan je schrijfdroom. Samen werken we aan je schrijfdoelen en heb je straks een boek in handen dat:

 • De interesse wekt van uitgevers
 • Je (klein)kinderen, vrienden en familie jouw levensverhaal vertelt
 • Klanten en lezers nieuwsgierig maakt naar jouw visie of verhaal
 • Als visitekaartje of relatiegeschenk dient voor je eigen bedrijf
 • Een prachtig geschenk is voor intimi


2

Verbeter je schrijftechniek

Hoe werkt schrijfcoaching?

In toegankelijke 1-op-1 coachingsessies leer je de basics van een goed verhaal vertellen. Waar begin ik? Hoe houd ik de spanningsboog vast? Ik heb zoveel meegemaakt, hoe maak ik daar een leesbaar geheel van? Ik coach je door de wereld van structuur, stijl, plot, de geloofwaardigheid van de personages tot je het gevoel hebt dat je nooit anders hebt gedaan.

Aan het eind van ons schrijfcoachingstraject of online schrijfcursus heb je geleerd hoe je een verhaal vertelt dat lezers willen lezen. En misschien nog wel belangrijker: heb je je eigen schrijfstem gevonden en tot bloei laten komen.

Geen vraag is te gek en de mogelijkheden voor schrijfcoaching eindeloos. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan?

 • Eerste hulp bij een writer’s block
 • Antwoord op al je schrijfvragen waardoor je weer verder kan
 • Actieve ondersteuning en effectieve feedback tijdens het schrijfproces
 • Hulp bij het opstellen van een schrijf- of projectplan
 • Op jou persoonlijk toegepaste schrijfoefeningen


3

Investeer in jezelf

Een schrijfcoach vanuit je eigen huis

Een schrijfcoach om me te begeleiden in mijn schrijfproces? Had ik dat maar gehad toen ik jaren geleden met het schrijven van mijn debuutroman begon! Ik zat vol vragen. Hoe doe je dat een boek schrijven? Waar moet je allemaal op letten? En hoe begin je überhaupt?! Ik heb door veel te oefenen en een flinke portie doorzettingsvermogen steeds beter leren schrijven en twee romans en een verhalenbundel uitgebracht bij een gerenommeerde uitgeverij. En ik doe niets liever dan mijn ervaring en het geluk dat het schrijven mij heeft gebracht met jou delen! Als senior schrijfdocent- en coach sta ik voor je klaar. Mijn schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs).

Tijdens mijn schrijfcoaching en schrijfcursussen staat jouw persoonlijke ontdekkingstocht altijd voorop. Onder mijn ervaren en persoonlijke begeleiding werk je aan een roman, levensverhaal of kinderboek. Of aan iets korts, zoals een verhaal, blog of column. Wanneer het jou uitkomt vanuit je eigen werkkamer of op je gemak aan de keukentafel. En altijd met véél tips &tricks, praktische oefeningen en inspirerende voorbeelden van schrijvers die je voorgingen.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Regelmatig krijg ik mailtjes van mensen die enthousiast aan een boek begonnen zijn, maar al snel vastlopen door alle ideeën die over elkaar heen buitelen.

... meer info

Zo veel gedachtes en plannen, maar hoe krijg ik ze op papier? En dan het liefst zo dat het ook nog leuk en boeiend is om te lezen😊? Herken je dit? Is jouw leven ook een boek waard, maar weet je niet waar je moet beginnen? Loop je over van de geweldige ideeën voor je roman, maar blijkt het nog niet zo eenvoudig om een helder plot te verzinnen? Schakel mijn hulp in. Aan een boek beginnen is net als een grote lenteschoonmaak. Dat doe je toch ook niet graag alleen? Samen maken we je hoofd leeg. En maken we een plan van aanpak waar je echt mee verder kunt.

minder info

Wil je gewoon even brainstormen?

Vind je schrijven heerlijk, maar kun je niet kiezen tussen een kinderboek of schrijven voor volwassenen? Ben je van de korte sprintjes, maar wil je ook wel eens je tanden zetten in een roman?

... meer info

 Ik kan je helpen om je schrijfdoelen helder te krijgen. Samen ontdekken we bij welk genre jouw kracht ligt. Waar je hart écht naar uitgaat. Dáár beginnen we. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor succesvolle schrijfcoaching. Als schrijfcoach help ik je bij tal van vragen, maar ben ik ook je steun en toeverlaat. Schrijven is een creatief proces, waarbij jij je als schrijver kwetsbaar opstelt. Het is daarom belangrijk dat jij precies weet wat je van mijn begeleiding kunt verwachten. Ik wil op mijn beurt graag weten hoe ik jouw schrijfproces optimaal kan begeleiden. Tijdens het vrijblijvende telefonische kennismakingsgesprek (plusminus 20 minuten) bespreken we jouw schrijfvraag. Afhankelijk van je wensen inventariseren we de mogelijkheden om je verder te helpen en maken we desgewenst een eerste afspraak. Mijn uitgangspunt is dat jij er gelukkig van wordt, dus jij bepaalt het tempo en de frequentie van de begeleiding.

minder info

Een paar extra ogen?

Schrijfcoaching is áltijd 1-op-1 voor een sneller en beter resultaat.

... meer info

Door de jarenlange ervaring die ik als auteur en als schrijfdocent- en coach heb opgedaan, zie ik in één oogopslag waar de kracht van jouw tekst ligt. En waar je nog aan kan werken. Bespaar jezelf veel tijd en energie door mij met een frisse en professionele blik naar je boek te laten kijken. In heldere en opbouwende feedback coach ik je d.m.v. schrijftheorie en adviezen naar een hoger niveau. Je al zien dat je met sprongen vooruit gaat. Schrijven wordt (weer) leuk!

minder info

Kies het pakket dat bij je past

Een boek schrijven is een persoonlijk proces. Geen schrijfvraag of schrijfproject is hetzelfde. Daarom werk ik met verschillende pakketten, zodat je snel een op jouw persoonlijke situatie toegespitste keuze kan maken.

... meer info

En we snel en efficiënt aan de slag kunnen. Want hoe fantastisch en bijzonder schrijven ook is, het is vaak best een uitdaging om te combineren met een druk leven. Stuur me een mailtje met je schrijfvraag of schrijfproject en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Of maak meteen een keuze uit een van de volgende opties:

 • Writer’s boost
 • Manuscriptbeoordeling
 • Quick-scan

minder info

Boek een writer´s boost

Heb je behoefte aan nieuwe impulsen? Loop je al tijden met een idee voor een boek rond? Wil je er helemaal voor gaan en het op de markt brengen, maar weet je niet hoe?

... meer info

Stuur mij je plannen en ik help je in een inspirerende coachingsessie van 90 minuten op weg! Na het uitgeven van drie boeken bij een gerenommeerde uitgeverij en een non-fictieboek in eigen beheer kan ik je alles vertellen over de stappen die je kunt zetten om:

 • Snel op te vallen en binnen te komen bij een uitgeverij.
 • Je boek zelf uit te geven (self-publishing).
 • Welke valkuilen er zijn en hoe die handig te omzeilen.
 • Minder energie te steken in piekeren over hoe je een publiek bereikt en méér energie en plezier in het schrijven te ervaren.

Voorafgaande aan het gesprek stuur je mij een synopsis en/of 1e 3 hoofdstukken én een korte toelichting op je doelen. Wat wil je bereiken met je boek? Voor welke doelgroep schrijf je het? Hoe zie je jezelf als schrijver? Ben je een podiumbeest en kan je niet wachten om literaire festivals te bestormen of laat je liever van je horen door middel van een blog of social media? Ik hoor het graag!

We spreken elkaar via Skype of Zoom of op locatie in het centrum van Amsterdam. Een persoonlijk inspiratiegesprek, waarin je mij alles kunt vragen en de volgende stap kunt zetten om je schrijfdroom te realiseren, kost € 150,- ex btw.

minder info

Verbeter jezelf en boek een manuscriptbeoordeling

Ben je in een vergevorderd stadium? Is je boek (bijna) af en kan je niet wachten om ermee naar buiten te treden? Maar heb je behoefte aan feedback en een kwaliteitscheck voordat je de volgende stap zet?

... meer info

Dan is manuscriptbeoordeling iets voor jou. Je ontvangt van mij grondige en opbouwende feedback op plot, stijl, uitwerking en geloofwaardigheid van de personages, eventuele inconsequenties, etc. Aan de hand van mijn adviezen kun je zelfstandig aan de slag met herschrijven en overgaan tot self-publishing of het aanbieden aan een uitgeverij. Een manuscriptbeoordeling (tot 50.000 woorden) kost € 350,- ex btw.

minder info

Weinig tijd, maar veel ambitie? Ga voor de quick-scan

Wil je eerst zeker weten of je in de goede richting zit? Is je boek nog niet af, maar staat de basis er al wel?

... meer info

 Kies dan voor een quickscan en stuur mij (een deel) van je manuscript. Hierna kun je zelfstandig aan de slag met mijn eerlijke en opbouwende feedback en schrijf je vol zelfvertrouwen je boek af. Een quickscan (tot 25.000 woorden) kost €199,- ex btw.

minder info

Algemene voorwaarden schrijfcoaching

Schrijfcoaching is één jaar geldig. Het kan zijn dat er een wachtlijst is.

... meer info

Daarover ontvang je tijdig bericht. Ik span me altijd tot het uiterste in om je zo snel mogelijk te helpen.

minder info

Heb je nog vragen over schrijfcoaching of over de verschillende pakketten? Stuur me een berichtje en ik kom binnen 24 uur bij je terug.

Heb je nog vragen? Stuur dan even een bericht

Contact

Wil je meer informatie over schrijfcoaching?
Neem dan contact op!

Samen maken we er een succes van.