Let the Story Begin!

In 8 lessen beter schrijven met de online schrijfcursus

Schrijven onderweg in de trein naar je werk of in een hangmat op je vakantiebestemming? Het kan allemaal met de online schrijfcursus ‘Let the story begin!’

In een reeks van acht lessen maken we van jou een echte schrijver. Na deze online schrijfcursus weet je alles over schrijftheorie zoals: show don’t tell, het creëren van personages van vlees en bloed en het schrijven van een dialoog.

Kosten € 295,-

Ervaringen van schrijvers die de online schrijfcursus hebben gevolgd:

Een cursus met zeer veel (verdiepende) informatie en veel afwisselende oefeningen. Ook fijn dat de cursus online te volgen is, zo kun je je eigen tijd indelen. Top!

Merrit van Tol, cursist online schrijfcursus

Dank voor het leren over o.a. show don’t tell! Ik heb deze weken mezelf veel beter leren kennen en ben heel blij dat ik het geld dat ik voor mijn 50e verjaardag van familie en vrienden kreeg hiervoor heb gebruikt.

Saskia van Weelden, cursist online schrijfcursus

k heb erg genoten van de online schrijfcursus. Elke week nieuwe schrijfoefeningen. Ik zat soms lachend achter het toetsenbord, soms zwetend. Spannend om de feedback te lezen. Ik keek uit naar de opmerkingen en tips. Veel geleerd, met name over opbouw verhaal en schrappen van overbodige woorden. Jammer dat het voorbij is. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.

Henny Sturkenboom, cursist online schrijfcursus

De keuzes en opstelling van de leerstof, de inspirerende voorbeelden van klassieke en moderne literatuur en de motiverende opdrachten, maakten de lessen heel boeiend, zodat alles om me heen soms niet meer bestond.
Met de waardevolle en leerzame tips ben ik met zachte, persoonlijke, doch professionele hand in het juiste spoor geleid. Het heeft veel toegevoegd en bijgedragen aan waar ik me nu bevind. Dank daarvoor.

Stella Janna Witkamp, cursist online schrijfcursus


1

Elke week een inspirerende schrijfles!

Hoe werkt de online schrijfcursus?

Wekelijks krijg je een schrijfles in je inbox boordevol inspirerende quotes, filmpjes, schrijftheorie en een originele schrijfopdracht. Deze schrijfopdracht zorgt ervoor dat je de theorie uit de les meteen in de praktijk kunt brengen. (Uiterlijk) zes dagen later mail jij je schrijfopdracht terug en wordt deze voorzien van uitgebreide feedback.


2

Tips & tricks

Verbeter je schrijftechnieken

Tijdens de online schrijfcursus krijg je de basistechnieken van het schrijven snel onder de knie. Alle belangrijke schrijftheorie komt aan bod, zoals: show don’t tell, het creëren van personages van vlees en bloed en het schrijven van een levensechte dialoog. De lessen en schrijftheorie zijn zo opgebouwd dat ze toepasbaar zijn op elk genre van jouw voorkeur: een autobiografie, kort verhaal, roman, kinderboek, levensverhaal, reisverslag, column of blog. De online schrijfcursus is speciaal door mijn zus Renee (ook schrijver) en mijzelf ontwikkeld, omdat wij zelf keer op keer ervaren dat je het schrijfproces niet onnodig onder tijdsdruk moet zetten. Want juist wanneer een schrijver zich vrij voelt kan een mooi en goed verhaal ontstaan.


3

Investeer in jezelf

Kosten online schrijfcursus

De online schrijfcursus ‘Let the story begin!’ boordevol inspiratie, oefeningen, praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback op je tekst kost € 295,- (inclusief btw). Start vandaag nog, want in iedereen schuilt een schrijver en jouw verhaal verdient het om verteld te worden!

Inhoud schrijfcursus

In 8 lessen beter leren schrijven!


1

Wie wordt je hoofdpersoon

Over wie gaat je verhaal en hoe breng je de personages leven? Schrijf je autobiografisch of juist fictief? Hoe dan ook: je verhaal valt of staat met levensechte personages.


2

Hoe te beginnen?

Hoe begin je je verhaal? Kun je zomaar midden in het verhaal beginnen? Of raak je de lezer dan kwijt?


3

Hoe creëer je een rond personage?

Ken je personage dus ken jezelf! We nemen onszelf als uitgangspunt en leren de personages nóg beter kennen.


4

Hoe schrijf je een levensechte dialoog?

In deze les werken we aan o.a. het schrijven van dialogen. Dialogen die knetteren en schuren, verrassen, óf verhelderen waarom de personages toch in hemelsnaam doen wat ze doen.


5

Het belang van fictie en een verdiepende les in show don’t tell

We verfijnen deze week onze stijl en techniek en oefenen verder met o.a. show don’t tell zodat je het helemaal in de vingers krijgt.


6

Het vertelperspectief

Schrijf je vanuit de ik of liever vanuit een hij/zij perspectief? In deze les behandelen we verschillende vertelperspectieven en de voor- en nadelen.


7

De basisregels van elk verhaal

Je komt meer te weten over de basisregels van elk verhaal: coherentie, openheid, geloofwaardigheid, differentiatie, synthese en sociale context.


8

Het schrijven van een synopsis en flaptekst

Hoe pitch je je boek bij uitgevers of trek je aandacht met je blog? Je gaat aan de slag met het schrijven van een flaptekst en synopsis.

Algemene voorwaarden online schrijfcursus

De online schrijfcursus is één jaar geldig. Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Daarover ontvang je tijdig bericht. Ik span me altijd tot het uiterste in om je zo snel mogelijk te helpen.

Contact

Wil je meer informatie over de online schrijfcursus, laat je e-mailadres achter. Ik kom z.s.m. bij je terug!