Boek schrijven? Begin vandaag nog!

Tijdens onze schrijfcursussen en workshops krijgen aspirant-schrijvers het bijna niet over hun lippen. ‘Ik wil een boek schrijven.’ Veel mensen houden hun schrijfambities lang geheim. Maar waarom eigenlijk? Neem vandaag nog de beslissing en begin met het schrijven van jouw roman of kort verhaal! Durf te beginnen met schrijven en er zal een boek ontstaan. Elk boek is ooit begonnen met een eerste zin, waarop een tweede zin volgde en uiteindelijk een alinea, een eerste hoofdstuk, enzovoort.

Hoe begin je?

‘Hoe moet ik dan beginnen?’ is een vaak gestelde vraag van cursisten en deelnemers aan onze workshops. Een tip is om de tijd te nemen en niet in één keer een boek te willen schrijven. Probeer elke dag een stukje te schrijven. Leg de lat niet te hoog en probeer tijdens het schrijven de interne criticus even uit te zetten, die hoor je vast al vaak genoeg. Heb plezier en neem jezelf serieus door er echt even voor te gaan zitten. En vertel je huisgenoten: ik ben er even niet.

Waarom een boek schrijven?

Onze cursisten gaan na elke les opgeladen en vol zelfvertrouwen weer de deur uit. Schrijven werkt bevrijdend. Je spreekt een ander deel van jezelf aan. Je blijkt in staat verhalen te vertellen en vanuit het niets scènes te kunnen verzinnen en creëren. Mensen staan elke keer weer versteld van hun eigen fantasie en creativiteit. Gun jezelf ook dat plezier.

In de media